AMASYA / MERKEZ - Mehmet Varinli Ortaokulu

Nis

Küçük hanımlar, Küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” (Mustafa Kemal Atatürk)

Nis

Mrt

Okulumuz öğretmenlerindenMeral Eyioğlu rehberliğinde 6 öğrencimiz ile Polonya, Portekiz ve Türkiye ortaklı, "Storytelling & Rewriting" isimli bir eTwinning projesi başlatılmıştır. Öğrencilerin öncelikle bir grup içinde sorumluluk alma yetisini ve İngilizce konuşma becerilerini geliştirmeyi hedefleyen projede eGüvenlik ile ilgili farkındalığı artırmak için ortak bir

eGüvenlik e-dergisi çıkarttık. Linke tıklayarak e-dergiye ulaşabilirsiniz.

Mrt

PROJEMİZİN AMACI:

Okul  genelinde başlattığımız ‘Ailemle Okuyorum’ projemizin asıl amacı okuyan  ,okuduğunu anlayan , hayal gücünü  kullanabilen bireyler yetiştirmektir. Öğrencilerimizin, yaşam boyu öğrenme becerilerini ve dil gelişimlerini  olumlu yönde geliştirmeyi hedefledik. Okuma eylemi çok yönlü bir etkinlik olduğu için  öğrencilerimizin dikkat, algılama, hatırlama düzeylerinin gelişmesi sağlamak,kitaplara  olan ön yargılarından kurtarmak  projemizin  hedeflerindendir. Aile bireylerinin  dijital ekranlar karşısında geçirilen sürelerinin olması gerekenden fazla olduğunu fark eden öğretmenlerimiz böyle bir proje yapmayı uygun buldular.Kitaba karşı ilgi ve sevgi çocuklarda doğuştan gelen bir özellik olmadığı için bu sevginin kazandırılmasında ,kitap okumanın teşvik edilmesinde ve okuma motivasyonunun artmasında ailelerin rolü büyüktür. Bu sebeple ebeveynlerin de bu projede yer almasını doğru bulduk.  Ayrıca halk kütüphanesinden kitap alma alışkanlığı teşvik etmek, öğrencilerimizin ebeveynleriyle birlikte kütüphanelere kayıt olma oranını artırmak hedeflerimiz arasındadır.

Projemizin bilgilendirmesini tüm öğretmenlerimize yaptık ve onların onayını aldık. Projemizden haberdar etmek için afiş hazırladık ve okulumuzun sosyal medya araçlarıyla duyurumuzu yaptık. Sınıflarda öğretmenlerimiz katılımın yüksek olması için gerekli yönlendirmeleri yaptılar. Öğretmenlerimizin ortak görüşü alınarak ,öğrencilerimizin ve ebeveynlerin  ilgisini çekecek ,kitaplara karşı onların tutumlarını olumlu yönde etkileyecek bir kitap seçtik. Kitabı önce okuldaki tüm  öğretmenlerimizle okuduk ve ortak bir soru havuzu oluşturduk. Soru havuzundan seçilen sorularla  25 soruluk bir test sınavı hazırladık. Velilerimiz için de en uygun saatte kendi çocuklarıyla birlikte sınava girmelerini sağladık. Belirlenen tarih aralığında okulumuzda kitap sınavımızı uyguladık.

Projemize

5/A sınıfından

5/B sınıfından

5/C sınıfından

Toplam 36 öğrenci ve velilerimiz katılım sağladı.

Ailemle Okuyorum projesi ile birlikte öğrencilerimizin kitaplara bakış açısı değişecek,Türkçemizi doğru ve etkili kullanma becerisi artacaktır. Öğrencilerimizin  akademik başarı düzeyi artacağı için velilerimiz kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasında öğretmenlerimiz ile iş birliği içerisinde olacak, kendileri de çocuklarına örnek olabilmek için kitap okuma alışkanlığı kazanacaklardır. Öğrencilerimiz kütüphaneden kitap alma alışkanlığı kazanacak ,ayrıca emanet kitap sorumluluğu bilinci kazanmış olacaklardır. Aileler çocukları için seçtikleri kitapları önce kendilerinin okuması gerektiğini anlayacaktır.

Yapılan sınav sonucunda 5B.  Sınıfından öğrencimiz ve velisi İsmail Eymen ve Dilek Kurt 1. Olmuştur. Öğrencimiz ve velimizi tebrik ederiz. Katkılarından dolayı tüm öğretmen ,veli ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Dede Korkut Hikayeleri

Ara

Okulumuzda düzenlenen sözlük hazırlama yarışmasında İsmail Eymen Kurt öğrencimiz birinci olmuştur.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında afiş hazırlama yarışmasında birinci olup bizi ilde temsil edecek öğrencimiz "Elif Nisa EKŞİ" ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize teşşekkür ederiz.

Ara

Don't Touch My Future      Günümüz dünyasının en önemli sorunu Küresel Isınma ve Çevre sorunları. Her gün değişen hava durumları, belirgin olmayan mevsimsel değişimler, canlı tür ve nesillerinde yaşanan sorunlar, artan hastalıklar bizi bu konuyu incelemeye yöneltti. Derslerde işleniyor fakat bunun yeterli olmadığını ,gelecek nesillerin daha bilinçli olması gerektiğini düşünerek bu projeye  Türkçe Öğretmenimiz olan Meral hocam ile başladık.      Bu nedenle öğrencilerimizin  ders harici zamanlarda da bu konuyla ilgilenmelerini, öğrendiklerini aile ve yakınları ile ,diğer öğrencilerle paylaşmaları gerektiğini düşündük. Bu çalışmayla bir nebze de olsa gelecek nesillere daha güzel, daha yaşanılır bir dünya bırakmayı hedefliyoruz.

Ara

Kitap okumanın önemini vurgulamak amacıyla "Aİlemle okuyorum" projesini başlattık. Ebeveynlerimizle birlikte okuyarak öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmak için projeyi başlattık. İlk kitabimiz olan "İçimdeki Müzik"kitabı ile başlattık.